Este Oficial! Prelungirea pana la data de 25 octombrie 2020 a termenului în cadrul căruia nu se calculează accesorii de întârziere pentru obligaţiile fiscale scadente şi neplătite








Stimați Colaboratori,

 

Vă informez că în Monitorul Oficial nr. 551/25.06.2020 a fost publicată Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 99/25.06.2020 privind unele măsuri fiscale, modificarea unor acte normative și prorogarea unor termene („Ordonanța), care a intrat în vigoare astăzi, 25 iunie 2020.

 Cele mai importante măsuri fiscale prevăzute de Ordonanță,  includ:

 

Prelungirea până la data de 25 octombrie 2020 inclusiv a termenului în cadrul căruia nu se calculează accesorii de întârziere pentru obligaţiile fiscale scadente şi neplătite

 

  • Impozitul specific pentru anumite activități
  • Contribuabilii obligați la plata impozitului specific unor activități, potrivit Legii nr. 170/2016 privind impozitul specific unor activități, pentru anul 2020, nu datorează impozit specific pentru o perioadă de 90 zile.
  • Contribuabilii care și-au întrerupt activitatea total sau parţial pe perioada stării de urgenţă decretate, pentru recalcularea impozitului specific anual, scad și perioada în care au întrerupt activitatea total sau parțial din cauza stării de urgență.
  • Declararea și plata impozitului specific aferent semestrului 1 al anului 2020 se efectuează până la data de 25 octombrie 2020 inclusiv.

 

  • Impozitul pe profit. Impozitul pe veniturile microîntreprinderilor

Contribuabilii plătitori de impozit pe profit, indiferent de sistemul de declarare şi plată, precum și contribuabilii plătitori de impozit pe venitul microîntreprinderilor, care achită impozitul datorat trimestrial/plata anticipată trimestrială până la termenele scadente, 25 iulie 2020 inclusiv, pentru trimestrul II, respectiv 25 octombrie 2020 inclusiv, pentru trimestrul III, beneficiază de o bonificație de 10% calculată asupra impozitului datorat trimestrial/plății anticipate trimestriale.

 

Sper că aceste măsuri fiscale vă vor fi de folos.

 

Cu stimă,

Simona Popovici

Expert Contabil& Consultant Fiscal

sp.conconsult@gmail.com

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

CALCULATIA COSTULUI-CONTABILITATE DE GESTIUNE-COST STANDARD

ANAF: Programul sesiunilor de indrumare a contribuabililor in luna iulie 2018

INCADRAREA ENTITATILOR IN: MICROENTITATI, ENTITATI MICI SAU ENTITATI MIJLOCII SI MARI