ANAF: Ordin privind distribuirea sumelor platite in contul unic si stingerea obligatiilor fiscale

ANAF a publicat, marti, 3 iulie, Proiectul de Ordin al presedintelui Angentiei pentru aprobarea metodologiei de distribuire a sumelor platite de contribuabili in contul unic si stingerea obligatiilor fiscale.
In referatul de aprobare a proiectului de Ordin se arata ca prin Ordonanta Guvernului nr. 30/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 207/2015 au fost modificate o serie de dispozitii ale Codului de procedura fiscala. Intre acestea se numara si cele ale art. 163 alin. (2) care reglementeaza plata obligatiilor fiscale de catre contribuabili.

Reamintim ca, incepand cu 1 iulie 2018, contribuabilii au obligatia platii impozitelor, contributiilor, taxelor si a altor obligatii fiscale stabilite prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala intr-un singur cont unic, utilizand un singur ordin de plata pentru Trezoreria Statului.

Proiectul de ordin prevede ca obligatiile fiscale datorate de contribuabili, stabilite prin ordin al presedintelui A.N.A.F., se platesc in contul unic de disponibil 55.03 ”Sume incasate pentru bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat si bugetul Fondului național unic de asigurari sociale de sanatate, in curs de distribuire”. Ulterior, organul fiscal central competent distribuie aceste sume distinct, pe fiecare buget sau fond, dupa caz, proportional cu sumele datorate, in ordinea prevazuta la art. 163 alin. (4) din Codul de procedura fiscala.


De asemenea, organul fiscal central competent va distribui in ultima zi lucratoare a lunii, in conturile de venituri deschise pe seama fiecarui buget, toate sumele ramase nedistribuite in contul unic, dupa efectuarea operatiunilor de stingere.

Tot miercuri, 3 iulie, pe site-ul ANAF a fost publicat si Proiectul de Ordin al presedintelui ANAF pentru aprobarea Nomenclatorului obligatiilor fiscale care se platesc in contul unic.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de Facebook!

Când aveți nevoie de soluții pentru orice problemă contabila sau fiscala, (indiferent că este vorba de o întrebare punctuală, de reflectarea unor înregistrări contabile, de un tratament fiscal ori monografie contabilă pe o speță anume) vă putem oferi sprijin, contactându-ne prin e-mail la adresa: studio.contabilita@yahoo.com, sau prin intermediul formularului de contact de pe blog.

Trimite-ti intrebarea cu prezentarea cat mai detaliata a spetei. Tariful va fi stabilit in functie de complexitate si de timpul necesar formularii raspunsului

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

CALCULATIA COSTULUI-CONTABILITATE DE GESTIUNE-COST STANDARD

ANAF: Programul sesiunilor de indrumare a contribuabililor in luna iulie 2018

INCADRAREA ENTITATILOR IN: MICROENTITATI, ENTITATI MICI SAU ENTITATI MIJLOCII SI MARI