VALOAREA DIURNEI ACORDATA DE ANGAJATORI A CRESCUT IN 2015

OMFP 60/2015 – actualizarea cuantumului indemnizației zilnice de delegare și detașare

In MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA I, Nr. 68/27.01.2015 a fost publicat ORDINUL MINISTERULUI FINANȚELOR PUBLICE NR. 60/21.01.2015 – pentru actualizarea cuantumului indemnizației zilnice de delegare și detașare, precum și a sumei ce reprezintă compensarea cheltuielilor de cazare ale personalului aflat în delegare în situația în care acesta nu beneficiază de cazare în structuri de primire turistică, prevăzute în anexa la Hotărârea Guvernului nr. 1.860/2006 privind drepturile și obligațiile personalului autorităților și instituțiilor publice pe perioada delegării și detașării în altă localitate, precum și în cazul deplasării, în cadrul localității, în interesul serviciului.


Art. 1.

(1) Cuantumul indemnizației zilnice de delegare și detașare prevăzut la art. 9 din anexa la Hotărârea Guvernului nr. 1.860/2006 privind drepturile și obligațiile personalului autorităților și instituțiilor publice pe perioada delegării și detașării în altă localitate, precum și în cazul deplasării, în cadrul localității, în interesul serviciului, cu modificările și completările ulterioare, se majorează la 17 lei.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK

(2) Cuantumul sumei ce reprezintă compensarea cheltuielilor de cazare ale personalului aflat în delegare prevăzut la art. 28 din anexa la Hotărârea Guvernului nr. 1.860/2006, cu modificările și completările ulterioare, și care nu se cazează în condițiile art. 26 din Hotărârea Guvernului nr. 1.860/2006, cu modificările și completările ulterioare, se majorează la 45 de lei.

Incepand cu 01 februarie 2015 toate societatile indiferent de forma de organizare (SRL, Intreprindere Individuala/familiala, PFA), care are salariati, trebuie sa considere venit salarial si sa incadreze in statul de plata pentru calcularea tuturor contributiilor aferente, sumele acordate sub forma de diurna care depasesc de 2.5 ori nivelul stabilit pentru bugetari. Cu alte cuvinte daca acordati diurna mai mare de 42.5 lei/zi, diferenta va fi inclusa in statele de plata ale angajatilor respectivi.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

CALCULATIA COSTULUI-CONTABILITATE DE GESTIUNE-COST STANDARD

ANAF: Programul sesiunilor de indrumare a contribuabililor in luna iulie 2018

INCADRAREA ENTITATILOR IN: MICROENTITATI, ENTITATI MICI SAU ENTITATI MIJLOCII SI MARI