Anulare cod Tva din oficiu

Înregistrarea în scopuri de tva a persoanei impozabile se anuleaza doar in urmatoarele cazuri:
a) Societatea este declarata inactiva fiscal potrivit art. 781 Cod procedura fiscala-art. 153(9)a)
b) Societatea a intrat în inactivitate temporara înscrisa în registrul comertului- art. 153(9)b)
c) Asociatii/ administratorii persoanei impozabile sau persoana impozabila au înscrise în cazierul fiscal-art. 153(9)c) infractiuni de natura celor care se înscriu în cazierul fiscal si/ sau faptele prevazute la art. 2 alin. (2) lit. a) OG nr. 75/2001
d) Nu a depus pe parcursul unui semestru niciun decont de TVA (lunar sau
trimestrial), dar nu este declarata inactiva sau în inactiviate temporara-art.
153(9)d)
e) În deconturile TVA depuse - art. 153(9)e) nu au fost evidentiate achizitii de bunuri/servicii si nici livrari de bunuri/prestari de servicii, realizate în cursul acestor perioade de raportare:
- pentru 6 luni consecutive în cursul unui semestru, în cazul persoanelor care au perioada fiscala luna calendaristica si
- pentru 2 perioade fiscale consecutive în cursul unui semestru calendaristic, în cazul persoanelor impozabile care au perioada fiscala trimestrul calendaristic,
f) Persoana nu era obligata sa solicite înregistrarea sau nu avea dreptul sa solicite înregistrarea în scopuri de TVA - art. 153(9)f)
g) În situatia prevazuta la art. 152 alin. (7), respectiv solicitarea anularii
înregistrarii în scopuri de TVA în cazul persoanelor impozabile care în cursul unui an calendaristic nu depasesc plafonul de scutire prevazut la art. 152 din Codul fiscal - art. 153(9)g)
Modificarea vectorului fiscal se va face din oficiu.
Persoanele impozabile carora le-a fost anulata inregistrarea in scopuri de TVA din cauza faptelor inscrise in cazierul fiscal pot solicita inregistrarea in scopuri de TVA numai daca a incetat situatia care a condus la anularea inregistrarii. In aceasta situatie depuneti cererea de inregistrare in scopuri de TVA, formular 099.
Persoanele impozabile carora li s-a anulat inregistrarea in scopuri de TVA nu mai beneficiaza de dreptul de deducere a TVA aferente achizitiilor efectuate in perioada respectiva.
Acestea au obligatia de a colecta si de a plati TVA aferenta livrarilor de bunuri/prestarilor de servicii si/sau achizitii de bunuri si/sau de servicii pentru care sunt obligate la plata TVA efectuate in perioada in care nu au un cod valabil deTVA.
In acest sens se va depune la organul fiscal competent formularul 311, pana la data de 25 inclusiv, a lunii urmatoare celei in care a intervenit exigibilitatea taxei daca si numai daca in perioada respectiva a efectuat livrari de bunuri/prestari de servicii si/sau achizitii de bunuri si/sau servicii pentru care sunt persoane obligate la plata TVA.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

CALCULATIA COSTULUI-CONTABILITATE DE GESTIUNE-COST STANDARD

ANAF: Programul sesiunilor de indrumare a contribuabililor in luna iulie 2018

INCADRAREA ENTITATILOR IN: MICROENTITATI, ENTITATI MICI SAU ENTITATI MIJLOCII SI MARI